05 januari 2011

På Stickorna

Jag stickar en tröja åt min dotter, jag utgår från Favorite Cardigan som så många gånger förr, och fixar till dom ändringar som behövs för att den skall bli efter dotterns önskemål. (lång, flätor, stor krage, knytband)  Jag tycker det är toppen att stick tröjor uppifrån och ner, det känns som det går snabbare och man kan mitt i arbetet sticka klart ärmarna som oftast är så tråkiga att göra på slutet så att arbetet blir liggande...  Jag stickar denna i svart Drops Lima ett mjukt, skönt och lättstickat garn. Änvänder stickor nr 5.

Så stickar jag på en Ishbel. Denna gången också i den mindre varianten men med tjockare garn och stickor. Jag stickar den i Zauberball Stärke och färgen är 2082 och garnet är köpt hos Karin i Granhammar Jag började med denna för ett bra tag sedan så den har nästan blivit ett UFO men så fort jag är klar med dotterns tröja har jag tänkt fortsätta med spetskanten.

Jag stickar också på ett par Old shale two yarn sock´s  Garnet jag stickar i heter Sisu och det har jag fått av Sussilull som var min hemlisvän i hemlis 5.
Önskar Er alla 
En god fortsättning på det nya stickåret!


2 kommentarer:

Smycka sa...

Fina alster som vanligt! Verkligt härliga färger och garner. =o)

IDA sa...

Uj, vilken fin tröja!

Kram Ida